04 september 2009

Sjögrässallad med ingefära och äpple...

Billig brockoli i affären bredvid = brockolisoppa! Brockoli, 1/2 avokado, lite rödlök, koriander, tamari, nutr. yeast, lite salt. Och, istället för bara vatten, hällde jag i ett avkok av åkerfräken - lite som buljong. Smaken blev... lite så där. Men, den ser riktigt god ut på fotot!



Ihopplock-sallad till middag:
  • Grönkål
  • Hjertesalat
  • 1/2 gurka
  • 1 äpple
  • 1 riven morot
  • lite surkål
  • riven ingefära
  • Arame - blötlagd en stund
  • linfröolja + vinäger + havssalt

= SUPERGOD! Kombinationen äpple/ingefära ger en verkligt frisk smak. Kom ihåg att krama grönkålen en stund i oljan och vinägern, så den blir lite mjuk. Otroligt god middagssallad.

Kanske blir det regn inatt... har varit uppehåll idag. Köpte lite gurka, grönkål, morötter, norska äpple (!!!!) och tahini i hälsokosten. Märkligt att det är så svårt att finna norska äpplen i affärerna.... tur att Kinsarvik finns.

Go´natt! /A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar